Μπισκότα νόστιμα και εντυπωσιακά, εύκολα και οικονομικά. Ιδανικά για τον καφέ, αλλά και για να τα προσφέρετε ως δώρο στις συναντήσεις των γιορτών.
Λοιπόν, αρχικά μου “συστήθηκαν” δηλώνοντας ιταλική υπηκοότητα: “Biscotti morbidi al limone”. Δεν είχα λόγο να μην το πιστέψω… Κάποιοι σεφ στις μαγειρικές εκπομπές που τριγυρίζω, μου είπαν ότι η καταγωγή τους είναι γαλλική: biscuits crackle”, αλλά και πάλι δεν είχα κάποιο λόγο να το αμφισβητήσω, άλλωστε, όπως είχε πει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου “Δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω”.
Αυτό που με ενδιέφερε, ήταν τα υλικά και οι σωστές αναλογίες. Η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια, το “περίπου”, δεν αρκεί!!!
Λοιπόν και κάπου εδώ, γιατί μάλλον και εσείς…ανυπομονείτε να τα ετοιμάσετε και να τα δοκιμάσετε, αυτή είναι η συνταγή!
Υλικά:
270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
Χυμό απο ένα λεμόνι
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε το αβγό, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι και τέλος, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. (20 λεπτά)
4.Πλάθουμε με το μίγμα μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε στην ζάχαρη, μετά τα κυλάμε στην άχνη.
5.Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
6.Ψήνουμε 10’ στους 180°.
Tip! Η ζύμη πιθανώς να κολλάει, γι’ αυτό βρέξτε τα χέρια σας με λίγο νεράκι.
Καλή επιτυχία✌🥰
Όσο για την ιδέα να τα προσφέρετε ως δώρο, αν φυσικά το αντέξετε, τότε προμηθευτείτε διάφανο χαρτί περιτυλίγματος, κορδέλα χριστουγεννιάτικη και ένα μικρό στολιδάκι. Τυλίξτε τα σε πουγκί και το λεμονάτο δωράκι σας είναι έτοιμο!
Α! Μιας και είναι μπισκότα παντός καιρού και ιδανικά και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, είναι ίσως η καλύτερη λύση και για τους “ξινούς” φίλους σας. Στα λεμονένια μπισκοτάκια… θα βρουν το άλλο τους μισό!
Αλεξάνδρα Ζωγράφου
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος