Φθινόπωρο:Επιστροφή στα “γνωστά”

Το καλοκαίρι είναι η εποχή μου, καθώς είμαι θαλάσσιος οργανισμός. Έτσι μετά το ταξίδι μου στα ανοιχτά πέλαγα, επέστρεψα σε γνώριμα νερά. Τίποτα δεν άλλαξε. Οι ίδιοι άνθρωποι. Άλλοι έξυπνοι (ή το νομίζουν) , άλλοι βλάκες (αλλά δεν το καταλαβαίνουν) κι άλλοι πονηροί (που νομίζουν πως δεν τους καταλαβαίνουν).

Ένας έξυπνος άνθρωπος έχει την ικανότητα να μαθαίνει, να αναλύει καταστάσεις, και να προσαρμόζεται σε νέες πληροφορίες. Βλέπει τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αναγνωρίζει τα λάθη του αν είναι ταυτόχρονα και καλός, και επιδιώκει να βελτιωθεί.

Από την άλλη πλευρά, ένας βλάκας χαρακτηρίζεται συνήθως από την έλλειψη κριτικής σκέψης, την αδυναμία να αντιληφθεί τα λάθη του, και την τάση να επιμένει σε λανθασμένες απόψεις παρά την ύπαρξη στοιχείων που τις αντικρούουν. Συχνά θεωρεί ότι τα ξέρει όλα, και δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει άλλες απόψεις ή να αποδεχθεί πως μπορεί να έχει άδικο.

Οι πονηροί όμως είναι επικίνδυνοι. Ο πονηρός άνθρωπος συχνά αποφεύγει να δείξει τις πραγματικές του προθέσεις και χρησιμοποιεί την ευστροφία του για να χειριστεί καταστάσεις προς όφελός του, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις του στους άλλους.

Εγκλωβισμένο το ασπόνδυλο ανάμεσα τους, ψάχνω το άλλο είδος ανθρώπου. Κάποιον που να χαρακτηρίζεται από θετικές ηθικές αξίες, ευγένεια και αλτρουισμό.

Και ναι βλέπω κάποιους τέτοιους καλούς στην άκρη της παραλίας, μα δεν τολμούν να μπουν στο νερό….δεν γνωρίζουν πως αυτούς οι τσούχτρες δεν τους τσιμπάνε;

Καλό φθινόπωρο!!

Η Τσούχτρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here