Pasta baby: Τρεις γνωστοί sef μαγειρεύουν για σας ζυμαρικά.

Τρεις συνταγές για μακαρόνια, που θα κάνουν τη διαφορά.

Μακαρονάδα τσουχτή.

  • 500 γρ. bucatini
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μυζήθρα ξερή, λεπτοτριμμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από της οδηγίες του κατασκευαστή και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα 200γρ. από τη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Όταν αρχίσει η μυζήθρα να παίρνει καστανόξανθο χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει καστανό χρώμα η μυζήθρα και να μυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Παράλληλα προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία,  ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατίζουμε, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Τηγανίζουμε ρίχνοντας με ένα κουτάλι από το καυτό λάδι στην πάνω πλευρά τους, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ασπράδι και ο κρόκος να παραμείνει ζουμερός.

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά και τα αλατίζουμε.

Σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα λεμονιού

ΓΙΑ ΤΑ LINGUINE ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

  • 250 γρ. linguine
  • 8 μεσαίες γαρίδες (καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • 1/2 φινόκιο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 12 ml Grappa ή ούζο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • q.s. αλάτι
  • q.s. πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μερικά κοτσάνια μαϊντανού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 λίτρ. νερό

Linguine: από τα πιο διαδεδομένα Ιταλικά “μακριά” σχήματα ζυμαρικών.

Η λέξη σημαίνει “μικρές γλώσσες” και προέρχονται από την περιοχή της Genova.

Συνδυάζονται με σάλτσες που έχουν ως βάση τα λαχανικά, με ψάρι, βασικά…με όλα τα συστατικά της Μεσογειακής γαστρονομικής παράδοσης.

Ιδού ένας τέλειος συνδυασμός με γαρίδες & σάλτσα λεμονιού!

ΓΙΑ ΤΑ LINGUINE ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά κομμένα μιρεμπουά και στη συνέχεια σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρύο νερό και περιμένουμε να έρθει σε σημείο βρασμού.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, τοποθετούμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε το μισό φινόκιο, το βάζουμε στο τηγάνι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο, τις γαρίδες και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Δεν ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα των γαρίδων γιατί  θα ολοκληρωθεί στο τέλος.

  • Σβήνουμε με το αλκοόλ, το βάζουμε στο μπολ με το φινόκιο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παράλληλα σε μια κατσαρόλα έχουμε βράσει νερό, ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά τα ζυμαρικά.
  • Ο χρόνος για τα ζυμαρικά αναγράφεται στην συσκευασία, εμείς θα τα βγάλουμε 2΄ νωρίτερα για να τα τελειώσουμε στο τηγάνι.
  • Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, με μια τσιμπίδα τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό από το βρασμό τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μία κουτάλα ζωμό λαχανικών, τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε σοτάρει και το χυμό λεμονιού.

Tip: Προσαρμόστε την ποσότητα του λεμονιού ανάλογα το πόσο όξινο  θέλετε το αποτέλεσμα.

  • Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί τα υλικά (μέχρι να πήξει η σάλτσα).
  • Αν θέλετε περισσότερο άρωμα λεμονιού προσθέτουμε ξύσμα από μισό λεμόνι .
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο κι από πάνω τρίβουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και λίγο άνηθο.

Πένες με κοτόπουλο και μελιτζάνα

Υλικά για 2 άτομα

250 γραμμάρια penne rigate Barilla
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα μικρή
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια σάλτσα napolitana Barilla
150 γραμμάρια κασέρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλου από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα napolitana μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
Σουρώνετε τις πέννες, τις προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με το κασέρι από πάνω.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here